Počinje za
0
Days
0
Hours
0
Mins
0
Secs

Vesti

“Kazaljke” – nova pesma Ivana Jegdića

Prvi video spot i novi singl najtraženijeg mladog kantautora Ivana Jegdića pod nazivom “Kazaljke” biće premijerno emitovan 4. oktobra na Mascomovom YouTube kanalu i uživo strimovanom pred Ivanov nastup na Indirekt festivalu. klubu Sprat (Cetinjska 15).

Od izlaska singla "Bolji čovek", beogradski autor Ivan Jegdić je otpočeo novo poglavlje afirmacije svoje muzike, koncertno promovišući svoj rad uz nesvakidašnji koncept muzičke postave sa kojom verno iznosi emociju i tekstove svojih pesama. U međuvremenu, rad na novom materijalu predstavlja višeslojnu kolaboraciju sa autorima i producentima. Kao što je više puta pomenuo, svaka njegova pesma donosi isti sentiment, sklop iskrenih tekstova i motiva koji nisu ukalupljeni u određene muzičke forme što predstavlja, sada već prepoznatljiv, izraz njegovog autorskog stvaralaštva.
Jedna u nizu singlova koji nas očekuju od Ivana, jeste i nova pesma pod nazivom "Kazaljke".

"Od refrena koji je nastao pre više od dve godine, čitava pesma je u mojoj glavi završena pre nešto više od pola godine. Mislim da malo izlazi iz okvira mog dosadašnjeg rada, ali je srž i dalje ista. Pesma govori o odlasku, teskobi, bespomoćnosti", kaže autor.

Singl “Kazaljke” je drugačiji u odnosu na dosadašnje Ivanove radove, intimniji je i direktniji.
"Nisam znao da mogu da bole pobede i da pravda lako leđa svoja okrene", kazuje pesma.

Na muzici za "Kazaljke" sarađivao je sa Diavom i to je jedna od mnogobrojnih kolaboracija kojje Ivan Jegdić ostvario pripremajući svoj debi album.
Za njim je izuzetno uspešan period koji su krasili nastupi na Platou Milana Mladenovića (u okviru koncerata “Na zidiću”), bio je jedan od specijalnih gostiju grupe irieFM tokom serije koncerata “Rezidentura” (u klubu Lisabon, Kombank dvorana), nastupio je na festival Kontakt i priredio akustičan set u radnji “Metropolis”. Koncert u bašti Kulturnog centra “Grad” i nominacija za nagradu fondacije “Milan Mladenović” kruna su dosadašnjih Ivanovih aktivnosti.

Digitalno objavljivanje i fantastično interesovanje medija koje je izazvao debi singl “Bolji čovek”, inspirisalo je Ivana da proširi i unapredi svoj bazično akustični setap. Prateći bend sada čine muzičari njegove generacije, interno nazvan – Šećeri. U punom sastavu, uz Ivana su drampad, bas, seaboard i gitara.

Ne propustite priliku da vidite premijeru prvog video spota Ivana Jegdića na Mascomovom YouTube kanalu u petak, 4. oktobra u 20h, najbolji komentar biće nagrađen vredim izdanjem iz Mascomovog kataloga.

Streaming Partner